Sunday, 26 August 2012

Syawal KU Cenggini..

Assalamualaika..
Assalamualaiki..
Assalamualaikum...
sudah berbulan tidak melahirkan catatan ! :3

First of all, nak mintak maaf dengan semuaaaaa yg berkenaan lah. semua yg pernah terasa dengan sit. besar harapan sit ni. hehee. tapi serius, mintak mintak korang maafkan segalanya. insyaallah.. jika Allah taala Maha Pemaaf, ni kan pula hambanya..

Tak macam biasa dah, kalaw dulu lepas raya terus balik terengganu. sekarang?? d sini saja la. dh tamat secondary school kan. naik miang nak rindu2 tyme kat sekola dulu ! oke, just forget it. apa pun, tahun ni raya di Sandakan besama family . n actually post ni nak hebahkan gambar raya. HAHA. #pardon


muka siapa paling tegang :>
senyum
kurang aunty len :/
o..o
corner ni la yg jd sasaran ber'photoshoot'
acano ?
cari la siapa yg paling slack? ;D
beraya di rumah Hj Qalbin
semua senyum dengan maniss :D

- chocolate -
tak mau lepaskan peluang untuk self photoshoot xD

dis year xda whole family photoshoot. mostly sibuk. seriously, aku kuciwaaa ;'< HAHA. xpa2.. next EID la pulak kan.
lastly....  Selamat Hari Raya Aidilfitri Ols :)
assalamualaikum !




Saturday, 30 June 2012

a postpone

assalamualaikum wbt :) *senyumanpalingmanissayakasi

sitrasuriani dah kebosanan tahap kritikal tp masih bole dikontrol . apa tidaknya , xsambung blajar lagi . kawankawan sume dah pegi matriks , universiti , poly , ting 6 n so on lah.. mungkin belum masanya lagi kan kan .. agak menyesal la pulak x terima tawaran foundation nursing kt UIA . ramai pulak tuh kawankawan(exsesmarians) yg further study kat sana. mesti ohsem kalaw dapat gabung balek cam kat sesma dulu...sedih sangatsangat xbole nk p join diorg sekali . sit dapat course nursing pulak tu , memang la xberapa nak minat ..xusah diungkit kan.. hmmm .. yang paling mengecewakan sit , nk masuk ipg xlepas ... dapat tawaran ritu pegi intebiu kat maktab perguruan balung tawau .. cambestt weh .. sit sempat bermalam ngan sister ., nasib laa xlepas inteview tuu.. BUKANREZEKI :)
Jadi sekarang sit teruskan shj kerja part time ni..dr duk perabih berasss kt rumah..kan kan kannn..bole tggu lg SPA8...xpon ikot kkak n abang masuk uitm kk tp kemasukan seterusnya lah..bulann september maybe..oyeahh . xpaya sibuk pegi jaoh2 .. ! finish lah di situ ... status :: STILL WAIT

  Syaaban dah masuk beberapa hari ,..jadi ingatingat lah..syaaban ni jiran si ramadhan . bulan puasa dh nk tiba \(^o^)/ cepatcepatlah ganti puasa korang ! 

okbabai Ols.. - peace be upon to all muslimin n muslimat - 

Tuesday, 12 June 2012

DENTIST oh DENTIST !

Halowww :O
Assalamualaikummm for muslimin n muslimat....
ni update merapu namanya..hihi.okeh..berbalik pada tajuk ( dngan skemanya =,=' ) , on 11th june baru2 ni,sit ada pegi klinik nak cabut gigi..klinik swasta...apa tak nye, dah merana sakit gigi since form 5 lg ni..taon spm pulak tuh.dan semua orang tau,sakit gigi ialah sakit kedua yang tersakitttt slepas sakit melahirkan baby..tambah sedappp bila yang sakit tuu kat gigi paling besar lam mulut! errr..hang it on a second.nak bg intro sikit pasal gigi..(ho laaaah..macam nak wat esei bm je aku nih kan)
Dalam mulut kita ada 4 jenis gigi.


a. gigi seri (gigi arnab) - gigi ni la yang tolong kita gigit orang jahat bilaa ada kecemasan cam ragut / rompak.....tp actually berfungsi untuk potong atau kerat makanan.ada 1 akar shja..gigi arnab paling penting bagi sit sebab kalau xda gigi ni,rongakkk la..ouchhh.KELAWOK tau.errrr

b. gigi taring - gigi ni biasanya tajam,tapi xlaa setajam taring harimau..tajam ala kadar je.kan?kan?ada 1 akar jugak..xpecayaa?cabut n lhat sndiri...so,gigi ni functioning untuk koyakkan makanan kita.xpon koyakkan kain bila xde gunting.easy je guna alat smulajadi ni.hihi.

c. gigi geraham kecik - gigi ni ada 2 akar.kita guna untuk ngunyah ngunyah la..nyummnyumm~

d. gigi geraham - gigi ni laa yang paling banyak akar.3akar.bnyak tu keh..kita guna untuk kunyah2 n lumat2 kan makanan...

Masalah aku kat gigi geraham paling hujung sebelah kanan bdan kita.!isk..gigi ni pecah sampai ke akarnya.arghh.bole plak aku tahan smpai 1 taon lebih kan.hebat plak rase..kehkehkehh...tp,suffering from toothache is veryyyyy painful.mesti readers pon ada pengalaman yg sama..from now on,banyak dh kerja2 pembaikkan taraf kesihatan gigi i..gsokk gigi koho kerekkkk (makin kerap) smpai lebih bnyak dr solat 5waktu! (kuat hiperbola,nawok saboh!)
heheee...

baby ni sama cam sit haaaa..sakit gigi gerahaaaam.ototototoott
gambar hiasan :)

Lupa nak cakap yg ni,doktor gigi ritu jahat beb!errrr..bkn nk kbo,tp hakikat..sempat dia marah kat sit yg tengah kesakitan akibat drug injection (biusbiusbius) tp, bius ke tak bius pon,tetap sakit gilaaaa time kena cabuttt.ya Rabb..hnya Allah yg tahu betapa sengsaranya kena cabut gigi woooo..kena cabut tu mmang 1 2 saat je.tapi si dentist cabut macam nak tarik nyawa.grrrr.
BTW laa...bersyukur sangat satu virus lam saraf aku dah di'removed ka,..alhamdulillah..sedar diri dah sikit,sekarang dah nak jaga gigi sunggoh2 supaya xpecah or dlindungi dr cavity.GUNALAH COLGATE :3

kbabai...peace be upon to u peeps.


Wednesday, 4 April 2012

Zayn Malik of ★ 1D

P/s : jangan menyampah dulu ^_^ i'm just sharing..maybe u dunno a little bit more about him :)
have a seat...enjoy readers!mmuahh :*
Ohsemmmm :O

This is him ! him ! him ! heeee .. excited ?? not really ..okei..something that i wanna share with u a little bit about him..just google (:
hmmmmm...bismillah...
Actually,ZM is a muslim!mula2 mmg xpecaya..but,when i found out,it's true.(ada can la kononnya nih..hahha.)
He celebrate his birthday every year..(same as us laaa) on 12th Jan 1993..it's mean ZM baru tua setaon dari saya ;D

Hobbies??singging lah of course.kalaw tidak,skrg ni 1D(one direction) tarrak ahli nama Zayn Malik..are repeat,,Zaynnn Malikkk..ohohho..nama pon cantek.naseb baek muslim(makin lebar senyuman si gadis -_-) *kidding keyh (:
ZM is came from Sandakan Sabah...whooppss..from Bradford England la cik adek oi..heheee..
more about him,his special face is actually a mixed of Pakistani & English taw..
Saya nih baru terrminat kat OneDirection sbb terdengarkan ' what makes u beatiful ' ..lepas tuu....mula lah mata yg gedik ni terjeling kat muka ala2 pakistan ni :3 hehheww.......

some facts about ZM (addition) :

 ♛ zayn is officialy SINGLE :D
 ♛ part of a band one direction..
 ♛ attended Lower fields primary school..
 ♛ ZM's first job was apperantly a waiter at a family resturaunt..
 ♛ Likes Girls Wid Nice Smile "I look at a girls smile if she's got a nice smile then errr
      pretty  much makes evrythings'll worthwhile" aww :3 hot hot!
 ♛ Zayn Malik name is originally spelled 'Zain' but he prefers 'Zayn'
 ♛ Zayn is a muslim and proud he'd like to be the first muslim winner of Xfactor!!!
 ♛ Has light brown eyes (mine is fake..heheee)
 ♛ Has a beauty mark next to his lip..watch out babe~
 ♛ Zayn has a six pack :333
 ♛ Zayn's official Twitter page is @zaynmalik
 ♛ Zayn only wore the cross around his neck as a fashion statement not cause
     his a Christian He is infact 100% Muslim & Proud !!
 ♛ Zayn has 1 older sister and 2 younger sisters




da GANG :)
Niall : Liam : Zayn : Harry : Louis

♫ what makes u beautiful ♫

ONE band : ONE dream : ONE direction

1 D


Saya buat post ni sukzsukihatisayatanpadisuruh :)
bukan jgak sebab #fanatik gilaaa :O kt 1D.
hmmm..btw,i hope 1D mkin naekkk..wishh u olz luck!!
p/s : ONEDIRECTION is hot setttaafff :3 ngeee


times out!
babaiiiiiii ~